torsdag 16. mars 2017

Dyktige fotografer i egne rekker


Onsdag 15. mars var vi samlet til medlemsmøte i Biofoto Hordaland. Vi hadde invitert tre av våre egne medlemmer til å vise sine bilder, og fortelle litt om hva som inspirerer og hvordan ting blir gjort.
Først ut var Helge Søgnebotten fra Odda. Han fortalte om sin tidlige interesse for landskapsfotografering, og at interessen i dag også omfatter fuglefotografering. Vi fikk se mektige landskapsbilder med fine former, farger og komposisjoner fra ...ulike deler av Norge, fra Island, Afrika og Asia. Noen var naturlandskap, andre var kulturlandskap. Mange av bildene var tatt med stativ, særlig de av fossefall tatt med lang lukkertid, noen var med filter. Flere kommenterte etterpå at dette var til stor inspirasjon.
Foto: Helge Søgnebotten.


Så var det Janne Monsen sin tur. Janne bor på ytterkysten, og mange av bildene var hentet herifra. Det vil si, hun begynte med motiv fra sin egen hage, en fantastisk flora av imponerende farger. Fra blomsterfloraen dukket hun ned i makroverdenen, med eksempler fra detaljer i løvetannblomsten, til edderkopper og et utrolig portrett av hodet på en hoggorm. Vi fikk se mektig kystnatur, moskus på Dovre, bjørn o.a. store rovdyr i Finland, og fascinerende natur i Namibia. Inspirerende!
Foto: Janne Monsen.


Siste mann ut var Petter Thornes, som har fugl som sin spesialitet. Petter fortalte at en drivkraft er å prøve å dokumentere naturopplevelser som senere kan minnes gjennom bildet. Det trenger ikke være et teknisk perfekt bilde, bare stemningen kommer fram, sa han. Han illustrerte det med et kornete bilde fra et møte med ulv på Fokstumyra. Vi tok poenget, dette var nok en stor opplevelse. Ellers tok Petter oss gjennom en lang serie med flotte og teknisk gode fuglebilder, både fra nærmiljøet i Hordaland og fra fjernere himmelstrøk. Han viste oss også bilde av et hjemmelaget, flytende skjul, og vi fikk se spennende bilder tatt fra skjulet.
Havørn. Foto: Petter Thornes.


Konseptet med å invitere tre fotografer fra egne rekker var ny for oss, men viste seg å bli en suksess. Kvaliteten på bildene var høy, det var interessant å se hvordan ulike fotografer nærmer seg naturfotografering fra ulike vinkler, og det inspirerte til å gjenta samme opplegg på senere møter.
Biofoto Hordaland opplever økende interesse for tida, og møtet var godt besøkt. Interessen for kommende møter og spennende turer er tydelig økende. Det er vi glad for, og målet er at vi i fellesskap skal utvikle foreningen til å bli et møtested som mange opplever som kjekt og interessant. Dette møtet var et godt bidrag i den retning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar