onsdag 29. april 2015

Fotografer og padder i regnvær


Helga 24-26. april arrangerte Biofoto Hordaland tur til Neshalvøya i Kvam. Det regnet jevnt og trutt fra ende til slutt, men lot vi oss stoppe for det? Neida, lang i fra! Innkvarteringen i Nestunet var helt topp. Vi bodde i to hus og en hytte, med felles måltider i ett av dem. De fleste kjente ikke hverandre svært godt fra før, men i løpet av helga ble vi en sammensveiset gjeng. Praten gikk livlig rundt spisebordet før og etter uteøktene med fotografering, og stemningen var på topp. En av deltagerne oppsummerte det slik etter turen:

"Dette synes jeg var en veldig fin tur selv om værgudene ikke akkurat var på vår side. Det var veldig lærerikt og inspirerende og ikke minst veldig kjekt sosialt. Dette var en fin gjeng å dra på tur med og bli bedre kjent med. Jeg er klar for neste tur!"

De som var med gav uttrykk for at dette måtte gjentas neste år. Derfor har vi allerede lagt inn bestilling for neste års tur til Nes samme helg, da paddene er mest tallrike.

Nesvatnet er en av de mest tallrike padde-forekomstene i Norge. Noen dager før vi kom, ble det talt 3350 padder i vatnet. Foto: Sveinung Sigbjørnsen.

 Noen hadde tatt med dykkerdrakt, og da gjorde det ingenting at det regnet! Foto: Sveinung Sigbjørnsen.

 Noen med tørrdrakt, noen med vadere. Gøy var det uansett! Foto: Liv-Randi Lind.

 Det gjelder om å komme tett på for å få gode paddebilder. Lars til venstre tok stillbilder, Oddmund til høyre filmet. Foto: Liv-Randi Lind.

 Noen var på land, noen var i vann. Nummer tre fra høyre er Sverre Krüger fra NRK, som gjorde opptak til programserien "Levende landskap". Programmet fra Nes er planlagt sendt i begynnelsen av juni. Foto: Liv-Randi Lind.

 Det var stor aktivitet på paddene og paringen var godt i gang. Her har vi tre par i synkronparing! Foto: Per Ivar Bruvik.

Noen av paddene koste seg på bunnen av Nesvatnet. Foto: Anders Lundberg.

 Vi hadde med lysfelle for fangst og fotografering av nattsvermere. Nes er kjent som en rik nattsvermerlokalitet, men det regnet for mye og det var for kaldt til at de var framme. Foto: Oddmund Lunde.

Forlegger Svein Nord var på besøk for å presentere boka om Neshalvøya og andre utgivelser. Foto: Oddmund Lunde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar