lørdag 23. mai 2015

Nytt møte, nye turer


Da er det tid for å minne om de tre kommende arrangementene i regi av Biofoto Hordaland.

- Medlemsmøte onsdag 27. mai kl 19, Fosswinckelsgt. 6 i Bergen. Ta med bilder for felles visning. Hver tar med inntil ti bilder. Ta gjerne med noen flere bilder også, som vi kan ha i bakhånd om det blir tid. 

- Overnattingstur til Øygarden, fredag 29. - lørdag 30 mai. Vi overnatter i et hus hos Egil Sæle (medlem av Biofoto Hordaland) på Seløynå, helt nord i Øygarden. Langtidsvarselet sier pent vær fredag og lørdag. Hovedtema for turen er skjærgårdsflora, hav og kystlandskap. Vidvinkel og makro egner seg godt til skjærgårdsfloraen, en tele kan passe om vi møter måker eller andre sjøfugl. Stativ kan være lurt for lange eksponeringer. Egil har båt, så om det blir rolig vind, som langtidsvarselet melder, kan han ta oss ut til noen spennende holmer og småøyer vest for Seløynå. Pris for overnatting er kr 100/person. Hver tar med mat for seg, middag til fredag kveld og ellers mat for lørdag. Retur lørdag ettermiddag/kveld. Ta med lakenpose, sengesett (dyner og puter på stedet) eller sovepose. Vi kjører med bil, med oppmøte på Seløynå mellom kl 18 og 19. Da får vi tid til å forberede kveldsfoto, forhåpentligvis med det fine lyset vi gjerne vil ha.
Foro: Egil A. Sæle.

- Ettermiddags-/kveldstur i nærheten av Herdla onsdag 3. juni. Oppmøte på kaien i Herdlevågen kl 17. Derifra drar vi med to båter til et hekkende havørnpar i nærheten. Terje Haugland fra SNO er kjentmann. I tillegg kommer Egil Sæle med sin båt, så vi har to båter. Egil har plass til fire i tillegg til seg selv, Terje har plass til fem i tillegg til seg selv. Dermed må vi ha et tak på ni deltagere. Siden det er begrenset med plass, blir det plass til de ni første som melder seg. Jeg antar at denne turen blir fulltegnet, så vi må prioritere medlemmer. Som vanlig er det ingen garanti for at vi får havørnene til å stupe, men de hekker, og de har antagelig unger nå. Det gjør at de vil ha mat og det øker sjansene våre. Terje sier at en kort tele er passelig, ca. 200 mm. Større teler går sikkert også bra, men de aller lengste blir sikkert for store. Vi skal fotografere fra båt, og det har ingen hensikt å bruke stativ. Det er også et annet havørnpar i nærheten, så vi har to muligheter.
Foto: Anders Lundberg.

Påmelding til en eller begge turene kan sendes til Anders Lundberg fra nå av, på epost eller mobil, 915 87014.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar