tirsdag 18. juni 2019

Inspirerende Runde

Vårturen til Runde er blitt en klassiker i Biofoto Hordaland. Denne gangen var vi ti ivrige fotografer som stevnet mot nord, fulle av håp og forventninger. Vi skulle ikke bli skuffet. Denne helga var værgudene med oss, med fint varmt vær, flott morgen- og kveldslys, og, ikke minst, rolig sjø. Det siste er en forutsetning for å kunne komme seg på sjøen, og for å kunne fotografere der. Allerede første kvelden tok halvparten av gruppa turen til sjøen, til Skarvasteinen, Rundebranden og sjøen utenfor. Her traff vi et yrende fugleliv, med flokker av lunde, lomvi, alke, havsuler, toppskarv og andre, både i lufta og på sjøen. Langs de bratte fjellsidene strøk havørner forbi. Resten av gjengen tok turen til fuglefjellene fra landsida, for å hilse på lundene når de kom til land om kvelden. Neste dag byttet vi, en gruppe på sjøen, en annen på land. Båten er stor nok til å ta med alle ti, men med bare fem i båten om gangen, ble det lettere å ta bilder uten at vi sto i veien for hverandre.
Strendene langs innsida av Runde ble også besøkt. Her traff vi på tjeld, gravand, gråhegre og andre. Varme, sørlige vinder hadde de siste dagene blåst en stor del av den europeiske bestanden av tistelsommerfugl til Norge, og vi traff dem på Runde også. En dag tok vi turen til naboøya for å se etter storspove, og vi hadde hellet med oss og fikk flotte bilder av den store, staslige fuglen med sin karakteristiske, trillende lyd.
Det ble en travel langhelg, men du verden så kjekk. Det ble lange dager fra tidlig morgen til seine kvelden, og etter siste fotoøkta var det sosialt samvær. Både ute og inne delte vi erfaringer og kunnskap med hverandre. Samtlige deltagere fikk gode bilder. Vi kommer igjen, dette ble ikke siste turen til Runde.
Her viser vi et lite utvalg av bildene vi tok. De beste gjemmer vi til neste nummer av Naturfotografen.
Foto: Asbjørn M. Olsen

Ung havørn. Foto: Anders Lundberg

Skarv på skjær. Foto: Audhill Paus

Storjo. Foto: Helge Bringeland

Lunde. Foto: Jan Erik Christensen

Havsule. Foto: Jan Helge Fosså.

Storspove. Foto: Lars Eikeland.

Lunde med fangst i nebbet. Foto: Per Ivar Bruvik

Lunde med sil i nebbet. Foto: Sveinung Sigbjørnsen
Lunde med sil-fangst. Foto: Thorvald August Bye

2 kommentarer: