fredag 7. juni 2019

Flott landstreff i Rogaland

Helga 31. mai til 2. juni var Biofoto samlet til landstreff i Rogaland. Biofoto Rogaland var vertskap, og samlingen var lagt til Byrkjedalstunet i Gjesdal. Her er det Rogalandsnatur på sitt beste, med trange fjorder, bratte lier, enorme steinurer og flotte fosser. Vel 30 deltagere fra det ganske land var med og gjorde treffet til en spennende helg, både fotografisk og sosialt. Vi var seks deltagere fra Hordaland.
På veien til Gjesdal var vi innom Jæren, og fikk fine bilder av fugler, planter og kyst.
Selve årsmøtet ble avviklet i løpet av et par timer lørdag morgen, og Hordalands Audhill Paus ble valgt inn som varamedlem i sentralstyret. Resten av helga ble brukt til fotografering. Allerede fredag ettermiddag gikk turen til den storslåtte Gloppedalsura. Det er en av de største og mektigste i sitt slag i Nord-Europa, dannet av et kjemperas som løsnet fra fjellet i den tidlige delen av etter-istida. Blokker store som hus løsnet og raste nedover og videre til andre sida av dalen. Der ligger raset i dag, med bilveien rett igjennom. Imponerende!
Fredag kveld, etter middag, dro vi til Dirdal for å fotografere ved Høgsfjorden. Lyset ble ikke helt slik vi håpet, men praten gikk livlig på tvers av Biofoto-avdelinger. Det var kjempekjekt.
Lørdag etter landsmøtet var det igjen ut på tur. Noen besøkte Maudal, og fikk oppleve gjøken. Turen gikk videre til Frafjord og den flotte Månafossen. Her gikk det selvsagt i stativ og lang lukkertid. Senere på dagen gikk turen til Gilja, der vi fikk fine bilder av Frafjord sett fra oven.
I bekken som renner forbi Byrkjedalstunet var det fossekall, og flere fikk fine bilder av denne hardhausen. Det var ikke langt å gå, ca. 10 m fra der vi bodde!
Landstreffet var vellykket. Vi traff naturfotografer fra andre deler av landet, utvekslet erfaringer, inviterte hverandre til kommende turer, ble orientert om neste års landstreff i Lofoten, dit er det tydeligvis mange som ønsker å dra, og vi minglet og var sosiale. Takk til Biofoto Rogaland med Øyvind Hustoft i spissen som gjorde landstreffet til en opplevelsesrik suksess!
Jærkyst. Foto: Helge Bringeland

Fugler i bevegelse. Foto: Audhill Paus

Strandkål. Foto: Anders Lundberg

Audhill, vår ivrigste fotograf! Foto: Katarina Jørgensen

Månafossen. Foto: Anders Lundberg

Foss. Foto: Audhill Paus


Lunsjpause. Foto: Audhill Paus

Elvelandskap. Foto: Helge Bringeland

Fotograf i mobil kamuflasje. Foto: Katarina Jørgensen

Gjøk i farta. Foto: Tone Beate Nøkling

Gjør i regnvær. Foto: Tone Beate Nøkling

Fossekall ved Byrkjedalstunet. Foto: Anders Lundberg

Gloppedalsura. Foto: Anders Lundberg


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar