fredag 15. juni 2018

Vellykket landstreff i Rosendal

Helga 8-10. juni var Biofoto Hordaland vertskap for Biofotos landstreff. Noen og 60 påmeldte deltok på landstreffet under godværsdagene. Det er visst det høyeste deltagertallet noensinne. Ved ankomst Folgefonnsenteret fikk deltagerne utdelt t-skorte med tekst "Biofotos landstreff i Rosendal 2018" og et flott bilde av Folgefonna tatt av Jan Rabben. Takk til Tone Beate og Bente som sørget for at alle fikk rett størrelse. Treffet ble åpnet på nye Folgefonnsenteret fredag kveld, og leder Anne-Lise Stangenes ønsket deltagerne velkommen. Resultatet av fjordårets konkurranser ble gjort kjent, og årets fotograf og årets klubb ble kåret. Helgens program ble presentert, og til sist tok Anders Lundberg deltagerne gjennom en fotografisk reise på Folgefonnhalvøya, med bilder fra dramatiske brefall med høye istårn til brasmegras og botnegras på bunnen av lokale vann. Deretter gikk turen til Baroniet hvor vi inntok en fantastisk treretters middag.

Lørdag og søndag var vi organisert i grupper som dro i ulike retninger. Det ble tre havørnturer på fjorden med skipper Sigve Solheim som kjentmann, og det ble fosser, klosterruiner, landskapsvernområde på Varaldsøy med edelløvskog og gamle enger og mye mer. Kl 03 lørdag morgen var det hjortetur for morgenfuglene, og hjort fikk vi se. Fredag og lørdag kveld satte vi ut lysfeller for fangst av nattesvermere i Baronihagen, og fellene ble åpnet lørdag og søndag morgen. Nattsvermerne ble hentet fram og forsiktig plassert på blader, greiner og trestammer under kyndig ledelse av Sveinung og Anders, og etter hvert behørig fotografert. Spesielt populære var den store ospesvermeren og den grønne kjempebladmåleren. Det var ikke få bilder som ble tatt bare av de to artene. Lørdag kveld var det igjen fellesmiddag på Baroniet, og treretteren vi fikk da, sto ikke tilbake for noe.

JapanPhoto stillte mannsterkt med utstilling på Folgefonnsenteret, og de viste ulike CeWe-produkter i form av store forstørrelser o.a. De hadde også med seg utstyr fra de kjente produsentene, og deltagerne fikk låne kamerahus og objektiver. Nikon Norge var også til stede. De hadde bl.a. med seg den nye 180-400/4 med innebygd konverter, og den var det mange som ville se og prøve. Takk til JapanPhoto og Nikon Norge som bidro til at treffet ble en suksess.

I forbindelse med landstreffet ble det tillyst en konkurranse om de beste bildene tatt på Folgefonnhalvøya i løpet av helga. Frist for innsending av bilder er 25. juni. JapanPhoto og Folgefonnsenteret har gitt rauselige premier til de beste.

Etter treffet har det strømmet på med positive tilbakemeldinger. Biofoto Hordaland takker alle som deltok, og som bidro til at samlingen ble en suksess. Biofoto Rogaland er vertskap for landstreffet i 2019, og Nordland i 2020. Det vi fikk se og høre om det, gjør at det bare er å glede seg. Noen av oss har allerede sagt at vi kommer.
Noen av landsmøtedeltagerne samlet ved Avlsgården der vi bodde. Foto: Pål Brenne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar