fredag 23. februar 2018

TUR TIL OSTERØY

Som i fjor arrangerte Biofoto Hordaland en vintertur til Osterøy. Vi var seks deltagere, og vi begynte langs Loneelven. Etter å ha utforsket mulighetene ved elven tok vi en tur til Haus.

Vi startet som sagt ved Loneelven og fulgte den nedover langs et rolig parti som etterhvert ble mer  strømmende. Etter dette gikk vi oppover elven fra utgangspunktet. Her flyter elven rolig, men med innslag av fosser og småstryk.

Det er først og fremst fossekallen som innbyr til fotografisk innsats, og vi fikk flere fine bilder av nasjonalfuglen med nyfanget fiskeyngel i nebbet. Syv sangsvaner beitet på jordene, men de følte det etterhvert sikrest å jumpe ut i elven hvor vi kunne følge dem en stund. Svanene fikk følge av en kvinand-hunn i elven. En gråhegre var også i området.

Ved Haus er det en strøm som forbinder Mjeldavågen med Osterfjorden. Strømmen er et yndet tilholdssted for ender. Stokkender og kvinender dominerte. Inne i vågen var det et par knoppsvaner på isen. Vi var ute midt på dagen så det var ikke å forvente å se for eksempel hjort eller rådyr, men alt i alt ble det en fin tur takket være oppholdsvær og solen som så vidt kom gjennom skydekket.


Jan Helge Fosså
Fossekall ved Loneelven. Foto: Tone Beate Nøkling

Sangsvaner ved Loneelven. Foto: Jan Helge Fosså.

Kvinand i Hausvatnet. Foto: Per Ivar Bruvik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar