søndag 7. februar 2016

Oppdatert vårprogram - en serie av høydepunkter


Alle møtene holdes i Fosswinckelsgt. 6 i Bergen. Onsdag er fast møtedag. Møtene er åpne for alle, medlemmer som ikke-medlemmer.


Onsdag 17. februar, kl. 18: Årsmøte.
Etter årsmøtet får vi besøk av Kai Jensen: Makro, landskap, fugler og dyr.
Kai Jensen har i mange år vært en markert naturfotograf i Norge, og vi er glade for å få ham til Bergen. Han sier han gleder seg til å komme til oss, og få vist litt av det han holder på med. Han jobber med det meste innen naturfoto, dyr, fugler, makro og landskap. Man kan godt si jeg er en villmarksfotograf som går for alt innen naturfoto, sier han. I foredraget vil han snakke om hvordan han jobber med de forskjellige motivområdene, om hva som inspirerer ham som naturfotograf, og hvordan han bruker naturfoto som rekreasjon. Han kommer også til å snakke om lyset, som han gjennom snart tyve år jaktet på, for hva er egentlig godt lys? Hjemmeside: www.villmarksbilder.no


Libelle i motlys. Foto: Kai Jensen.

Onsdag 16. mars: Oddmund Lunde: Å filme med speilrefleks.
Oddmund Lunde har lang fartstid, både med stillbilder og filming. Han er aktiv i Biofoto Hordaland, og medlem av styret. De fleste av oss har videofunksjon på vår digitale speilrefleks, men har kanskje til gode å utnytte dette fullt ut. Dette vil Odmund hjelpe oss med. Filming med speilrefleks er spennende, men krever en litt annen tankegang enn med stillbilder. Ut fra sine erfaringer tar Oddmund oss med gjennom noe av dette. Planlegging - ut i felten - redigering til det ferdige produkt, for å nevne noe. Han har produsert tre halvtimes dokumentarer og en rekke Norge Rundt innslag for NRK. Hjemmeside: www.lind-lunde.no

Oddmund med digitalt kamera og redigeringsskjerm. Foto: Liv-Randi Lind.

Onsdag 6. april: Arne Mala: Fuglar og dyr.
Arne Mala bor på Voss, og er aktiv i Biofoto Hordaland. Han er kjent for sine estetisk vakre bilder, av hjort, fjellrev, fugler og annen natur. I foredraget viser han oss hvordan han går fram for å finne de gode lokalitetene og det fine lyset med de flotte motivene. Dette er et møte for inspirasjon, gode tips og nye ideer.
Fjellrev i kveldslys på Finse. Foto: Arne Mala.


Vårturer
Februar 2016 Tur til Hamretjernet i Fana. Om vi får en kuldeperiode med islagte vann i Bergens-området, vil Hamretjernet være et av de få områdene med åpent vann. Det er ikke uvanlig at vi får en slik kuldeperiode i løpet av vinteren, men det varierer når den kommer. Vi ser det an når kuldeperioden kommer, og sender ut innkalling så snart vi ser at forholdene er optimale. Planen er å bruke en søndag i løpet av vinteren. Tema er våtmarksfugl, som ender og svane.
Sangsvane under landing i Hamretjernet. Foto: Kestutis Vecka.


22-24. april Tur til Nes-halvøya i Kvam, overnatting i Nestunet. Tema: padder (en av Norges største padde-lokaliteter, en telling viste 5000 padder), havørn, orrfugl, nattsvermere, makro.
Overnatting i Indnestovå, pris kr 350/pers./natt med medbrakt sovepose/lakenpose. Sengetøy kan leies for et tillegg på kr 100/natt. Idnestovå er fullt utstyrt med stuer og kjøkken nede, soverom og bad med dusj oppe. Maten lager vi selv.
Neshalvøya er et eldorado for naturfotografering. Vi kan jobbe med padder og fotografere med alt fra vidvinkel til makro og tele. Kåre Nes, som eier og driver Nestunet sammen med Anne Karin Laupsa Nes, har en fast foringsplass for havørn nede ved sjøen. Her er det muligheter for flotte havørnbilder med sjø og snødekte fjell som bakgrunn. Vi setter opp telt en tid i forveien som vi kan bruke etter tur.
I skogen over gården finnes en spillplass for orrfugl, og det har vært bra fart i leiken de siste årene. Også her setter vi opp telt i forveien, og de som ønsker kan bruke det.
Nes er også kjent som en god lokalitet for nattsvermere. Vi tar med lysfelle, og her blir det garantert fangst. Makro og blits er en god kombinasjon her. Hjelp til identifisering av artene ordnes.

Fotografering av padder i Nesvatnet. Foto: Liv-Randi Lind.


26-29. mai Tur til Runde. Overnatting i eget hus i Runde havn. Tur til Lundeura, Runde fyr og andre steder på øya. Rundtur med båt, bl.a. havsulekolonien fra sjøsida. Ta med ekstra minnekort! For å få tid på Runde legger vi opp til tur fra torsdag til søndag. Da får vi to hele dager, inklusive morgen- og kveldslys, pluss ankomst- og avreisedag. Om noen ikke får til å komme på torsdag, er det mulig å komme fredag.

Goksøyr er utgangspunkt for mange av turene på Runde, bl.a. til Lundeura og Runde Fyr. Foto: Helge Søgnebotten.

Onsdag 1. juni Havørntur til et sted nord for Bergen. Terje Haugland i SNO vil være kjentmann og stiller med båt. Terje har fulgt med havørnene her i flere år, og når han fløyter med båten, kommer de flyvende og vil ha mat! Vi gjorde denne turen i juni 2015, og det ble en stor suksess. Forhåpentligvis får vi mange fine stup også denne gangen. For at vi skal ha god arbeidsplass til de som er med er deltagerantallet begrenset til seks. De første seks som melder seg får plass. En mellomstor tele pleier å passe til havørn i stup, en 300 mm for eksempel. Lad batteriene, tøm minnekortet og sett kameraet på «continuous high»!

Havørn fra Biofoto Hordalands tur nord for Bergen i juni 2015. Foto: Karstein Hølleland.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar