torsdag 10. desember 2015

Biofoto Hordalands vårprogram er klart!


Møter
17. februar Kai Jensen: Makro, landskap, fugler og dyr.
Kai Jensen er villmarksfotografen som går for alt.

23. mars Oddmund Lunde: Å filme med speilrefleks.

6. april Arne Mala: Fuglar og dyr.

25. mai Medlemmenes bilder. Ta med inntil 10 bilder hver.

Turer
Februar 2016 Tur til Hamretjernet i Fana. Om vi får en kuldeperiode med islagte vann i Bergens-området, vil Hamretjernet være et av de få områdene med åpent vann. Det er ikke uvanlig at vi får en slik kuldeperiode i løpet av vinteren, men det varierer når den kommer. Vi ser det an når kuldeperioden kommer, og sender ut innkalling så snart vi ser at forholdene er optimale. Planen er å bruke en søndag i løpet av vinteren. Tema er våtmarksfugl, som ender og svane.

 Foto: Kestutis Vecka.

22-24. april Tur til Nes-halvøya i Kvam, overnatting i Nestunet. Tema: padder (en av Norges største padde-lokaliteter, en telling viste 5000 padder), havørn, orrfugl, nattsvermere, makro.
Overnatting i Indnestovå (hvitt hus i bakgrunnen på bildet under), pris kr 350/pers./natt med medbrakt sovepose/lakenpose. Sengetøy kan leies for et tillegg på kr 100/natt. Idnestovå er fullt utstyrt med stuer og kjøkken nede, soverom og bad med dusj oppe. Maten lager vi selv.
Neshalvøya er et eldorado for naturfotografering. Vi kan jobbe med padder og fotografere med alt fra vidvinkel til makro og tele. Kåre Nes, som eier og driver Nestunet sammen med Anne Karin Laupsa Nes, har en fast foringsplass for havørn nede ved sjøen. Her er det muligheter for flotte havørnbilder med sjø og snødekte fjell som bakgrunn. Vi setter opp telt en tid i forveien som vi kan bruke etter tur.
I skogen over gården finnes en spillplass for orrfugl, og det har vært bra fart i leiken de siste årene. Også her setter vi opp telt i forveien, og de som ønsker kan bruke det.
Nes er også kjent som en god lokalitet for nattsvermere. Vi tar med lysfelle, og her blir det garantert fangst. Makro og blits er en god kombinasjon her. Hjelp til identifisering av artene ordnes.


Foto: Oddmund Lunde.

26-29. mai Tur til Runde. Overnatting i eget hus i Runde havn. Tur til Lundeura, Runde fyr og andre steder på øya. Rundtur med båt, bl.a. havsulekolonien fra sjøsida.
Foto: Helge Søgnebotten.

Foto: Helge Søgnebotten.


4. juni Havørntur til et sted nord for Bergen. Terje Haugland i SNO vil være kjentmann og stiller med båt. Terje har fulgt med havørnene her i flere år, og når han fløyter med båten, kommer de flyvende og vil ha mat! Vi gjorde denne turen i 2015, og det ble en stor suksess. Forhåpentligvis får vi mange fine stup også denne gangen. For at vi skal ha god arbeidsplass til de som er med er deltagerantallet begrenset til seks. De første seks som melder seg får plass. En mellomstor tele pleier å passe til havørn i stup, en 300 mm for eksempel. Lad batteriene, tøm minnekortet og sett kameraet på «continuous high»!
Foto: Karstein Hølleland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar