søndag 1. november 2015

Full klaff med moskus


Helga 23-25. oktober var vi en gjeng fra Biofoto Hordaland på Dovre for å se etter moskus. Vi var selvsagt spente på om vi ville se det dyret vi var kommet for å se, Dovre er tross alt et stort område, og det er mange steder å stikke seg vekk. Vi ankom sent fredag kveld, og var tidlig oppe lørdag morgen. Været var drømmevær - tørt, kjølig og uten vind. Morgenlyset var fantastisk, og vi fikk oppleve dramatiske soloppgang-farger omkring Snøhetta. Allerede før vi var i gang med det vi var kommet for å se, hadde vi tatt mange bilder av de flotte tindene i et flott lys. Dette lovet bra.

Vi var en spent gjeng som la vei og jernbane bak oss. Etter ca. 20 minutters gange kom det plutselig: "Se der!". Ikke langt borte sto en stor okse som beitet fredelig i buskene. Vi nærmet oss forsiktig, og hele tida var vi oppmerksomme på dyrets reaksjon på vårt nærvær. Det er ikke godt å si hvor lenge vi oppholdt oss ved dette dyret, det var ingen som merket eller tenkte på tida, dette var bare utrolig spennende. Moskusen tok ikke synlig notis av at vi var i nærheten, for etter en stund la den seg til å sove! Vi ble tydeligvis ikke oppfattet som noen trussel. Vi hadde allerede fått mange flotte bilder, og vi var svært fornøyde da vi gikk videre uten å ha forstyrret nevneverdig.

Vi tilbrakte hele dagen ute, og det begynte å skumre da vi gikk tilbake. I løpet av dagen hadde vi sett 25 moskus, mange av dem på fin fotoavstand. Vi hadde med teler av varierende størrelse, fra 300 til 600 mm. Alle deltagerne fikk gode bilder, og her viser vi et lite utvalg av de seks deltagernes bilder. Turen gav mersmak, og det snakkes allerede om å gjenta suksessen neste år.

 Foto: Audun Hølleland.


Foto: Frank Vold.


"Ser deg nok!". Foto: Lars Lid Trana.


Foto: Kestutis Vecka.


Foto: Petter Thornes.


Foto: Anders Lundberg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar