lørdag 7. mars 2015

Vårens program er klart!Møter
Alle møtene holdes i Fosswinckelsgt. 6 i Bergen, kl 19. Onsdag er fast møtedag.
7. mars Tur til Hamretjernet i Fana, i samarbeid med JapanPhoto Bergen. Oppmøte ved Hamretjernet kl 11. JapanPhoto tar med spennende utstyr som det blir anledning til å prøve. Tema er våtmarksfugl, som ender og svane.

25. mars Lightroom-workshop. Liv-Randi Lind og Bjørn Reidar Olsson gir oss en enkel innføring i bruken av Lightroom. Liv-Randi og Reidar gir først en kort innføring, før vi praktiserer med egne bilder på egen laptop/Mac, under kyndig veiledning.

8. april Torbjørn Martinsen. Denne kvelden får vi besøk av en av landets dyktigste naturfotografer. Torbjørn vil vise både bilder og film. Regner med vi får se noen av hans eminente gaupebilder, og kanskje får vi gode tips om hvordan han går fram. En forsmak av noe av det han gjør kan ses her:

27. mai Medlemmenes bilder. Ta med inntil 10 bilder hver.

Turer
24-26. april Tur til Nes-halvøya i Kvam, overnatting i Nestunet. Tema: padder (en av Norges største padde-lokaliteter, en telling viste 5000 padder), havørn, orrfugl, nattsvermere, makro.
Overnatting i Indnestovå (hvitt hus i bakgrunnen på bildet under), pris kr 350/pers./natt med medbrakt sovepose/lakenpose. Sengetøy kan leies for et tillegg på kr 100/natt. Idnestovå er fullt utstyrt med stuer og kjøkken nede, soverom og bad med dusj oppe. Maten lager vi selv.
Neshalvøya er et eldorado for naturfotografering. Vi kan jobbe med padder og fotografere med alt fra vidvinkel til makro og tele. Kåre Nes, som eier og driver Nestunet sammen med Anne Karin Laupsa Nes, har en fast foringsplass for havørn nede ved sjøen. Her er det muligheter for flotte havørnbilder med sjø og snødekte fjell som bakgrunn. Vi setter opp telt en tid i forveien som vi kan bruke etter tur.
I skogen over gården finnes en spillplass for orrfugl, og det har vært bra fart i leiken de siste årene. Også her setter vi opp telt i forveien, og de som ønsker kan bruke det.

Nes er også kjent som en god lokalitet for nattsvermere. Vi tar med lysfelle, og her blir det garantert fangst. Makro og blits er en god kombinasjon her. Hjelp til identifisering av artene ordnes.
Nestunet. Foto: Anders Lundberg.
Padde i Nesvatnet. Foto: Anders Lundberg.
Kjempeeik på Nes, "Svineeika". Foto: Anders Lundberg.
Dromedartannspinner,. Foto: Anders Lundberg.

Hardangerfjorden sett fra Neshalvøya. Foto: Pål Biseth

Havørn på Nes. Foto: Pål Biseth

30-31. mai Tur til Herdlevær, overnatting i rorbuer.
Tema for turen til Herdlevær er vårplanter og kystnatur. I slutten av mai står mange av strandplantene i fullt flor. De som overnatter får med seg flott kveldslys, men det er også mulig å delta bare den ene eller andre dagen. Om vinden ikke er for kraftig, kan vi komme med båt til de flotte øyene utenfor.
 I slutten av mai er det et sprakende fargeeventyr. Foto: Egil Asbjørn Sæle.
Fargerike sjøanemoner. Foto: Egil Asbjørn Sæle.

3. juni Havørntur til et sted nord for Bergen. Terje Haugland i SNO vil være kjentmann og stiller med båt. I tillegg må vi kanskje leie en båt hvis interessen blir stor. Terje har fulgt med havørnene her i flere år, og sist han var ute så han ni ørner. Noen av ørnene er han blitt ekstra kjent med, og når han fløyter med båten, kommer de flyvende og vil ha mat! Vi satser på å komme mens det er unger i reiret, og da kan vi mate fra båt og forhåpentligvis få mange fine stup. En mellomstor tele pleier å passe til slikt bruk, en 300 mm for eksempel. Lad batteriene, tøm minnekortet og sett kameraet på «continuous high»!
Foto: Anders Lundnberg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar