mandag 15. oktober 2018

Kjekt i Dalen, igjen


Turleder og referent: Per Ivar Bruvik

Vi var fire fra Biofoto Hordaland som reiste bortover til Dalen Villmarksenter torsdag 4. oktober for primært å fotografere spurvehauk og nøtteskrike. Vi ble som vanlig tatt godt imot hjemme hos Jostein og Maj-Lena. Jostein kunne fortelle at det i år hadde vært unormal lite spurvehauk og mange dager uten at en hadde sett hauk.
Fredag morgen kledde vi oss godt og gikk innover i terrenget i grålysningen. Vi var på plass i Vannskjulet litt før klokken åtte. Der var det nydelige kulisser med høstfarger og svart vann i bakgrunnen. Allerede klokken halv ni kom den første spurvehauken og jagde på nøtteskrikene. Vi fikk mange angrep utover formiddagen. Det var bare å trykke på utløseren og håpe på at hauken kom med i bildet. Det går veldig fort for seg, og den passerer ofte bare 7-8 meter foran skjulet. Mange bilder ble uten hauk, og mange ute av fokus. Likevel klarte vi alle å få noen bilder første dag.
Vi dro tilbake til Vannskjulet lørdag. Byttet da plass i skjulene slik at vi fikk litt forskjellige bilder i forhold til dagen før. Vi hadde nok enda flere angrep denne dagen. Litt usikker på om det var tre eller fire spurvehauker. Det var i alle fall to brune ungfugl / ho fugl og en gråblå toårig hann. Om ettermiddagen var vi turister og avla ærverdige Dalen Hotel et besøk.
Søndag gikk vi opp i Lykkeland og fotograferte småfugl, ekorn og enda flere nøtteskriker. Spurvehauken dukket ikke opp mens vi var der. Så bar det hjemover med helgens opplevelser festet til minnebrikken.
Nøtteskriker i full fart. Foto: Audhill Paus.

Spurvehauk møter nøtteskrike. Foto: Bente Larsen.

Spurvehauk. Foto: Helge Bringeland.

Take off. Foto: Per Ivar Bruvik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar