mandag 2. april 2018

Sør-Amerikas unike natur

Onsdag11. april kl 18 er det nytt møte i Biofoto Hordaland. Denne gangen tar Jan Helge Fosså oss med til Sør-Amerika, til Peru, Uruguay og Argentina. Fra Peru får vi se bilder fra den store Colca Canyon som er kjent for sine kondorer - verdens største flyvende fugl. Videre blir det bilder fra Titicacasjøen på grensen til Bolivia og fra byene Arequipa og Cusco, samt Machu Picchu - kjerneområdet for inkariket. Bilder av fugl, kameldyr og marsvin.

Jan Helge tar oss også med tili Uruguay, og vi får se landskap og fugl både fra landsbygden og hovedstaden Montevideo. Fra Atlanterhavskysten får vi se spennende våtmarksområder og store laguner. 

I Argentina går turen til Patagonia og Ildlandet, bl.a. fra landskapet i nærheten av Ushuaya som er verdens sørligste by, og ikke minst fra Beaglekanalen med sine kolonier av sel og sjøfugl, inkludert pingviner. Turen går videre til Parque Nacional los Glaciares. Her finner vi breer som er rester av siste istid, og et fantastisk landskap med vegetasjon og dyreliv. 

Møtet holdes som vanlig i Fosswinckelsgt 6. i Bergen. Velkommen!


 Bronsevipe. Foto: Jan Helge Fosså.
 Guanaco, en av fire arter kameldyr i Sør-Amerika. Foto: Jan Helge Fosså.
 Ikoniske fjelltopper i Patagonia. Den høyeste heter Fitz Roy og er oppkalt etter kapteinen på briggen Beagle. Det var ombord Beagle Darwin foretok sin berømte jordomseiling. Foto: Jan Helge Fosså.
Rødmaskeibis. Foto: Jan Helge Fosså.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar