tirsdag 18. april 2017


Lørdag 22. april, tur til Liavatnet i Åsane:


Temaet denne gangen en fluktbilder av fugl. Liavatnet er et fuglerikt område med mye måker og ender, særlig stokkand og toppand. Det slenger også innom en storskarv o.a. arter. Det er fast tilhold av gråspurv, og det er en artig utfordring å prøve å få fluktbilder av dem.

Formålet med turen er å trene på fluktbilder med ulike kamerainnstillinger. Vi får tips om lukkertider (hvor raske må de være for å «fryse» fugler i flukt?), om manuell vs. automatisk lysmåling, iso-innstillinger (manuell/auto), å velge optimalt antall fokuspunkter, plassering av fokuspunkt (i søkeren og i forhold til motivet), valg av brennvidde, å forutse spennende hendelser/motiver osv. 

Føler du at du av og til "går vill" i menyene på kameraet? Da er du nok ikke alene. Her er noen av tingene vil kommer til å ta opp på lørdag:

- Hvor mange fokuspunkter skal jeg velge for motiver i rask bevegelse?
- Er det lurt å velge maksimalt antall fokuspunkt?
- Hva med følgefokus, skal jeg alltid velge 3D følgefokus med lock-on?
- Skal jeg la kameraet bruke ett fokuspunkt eller en gruppe fokuspunkt som jeg velger selv?
- Noen kameraer har automatisk valg av AF-søkefelt, når skal jeg bruke det og når er det bedre med selvvalgte søkefelt?

Dette er en tur både for nybegynneren og for den mer erfarne. Vi stiller med erfarne brukere som kjenner de mest brukte kameratypene og som vil dele av sin erfaring. Målet er å utveksle erfaringer og lære av hverandre. Ta med litt mat og en termos.

JapanPhoto vil også delta på turen. De har fått over noen spennende teler fra Canon og Nikon som vi får anledning til å prøve. 

Det er godt med fugl i og ved Liavatnet for tida. Vedlagte to bilder ble tatt i går. Vi forventer ingen sjeldenheter, men mulighetene til å vinne erfaringer med fokus-måter som vil fungere i ulike sammenhenger vil være de aller beste. Blir du med?

Start ved Liavatnet lørdag kl 11. Liavatnet ligger bak CoopExtra og en Esso-stasjon, begge i veien som heter Åsamyrane. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar