torsdag 16. februar 2017


Medlemsmøte 15. februar 2017
Denne kvelden var det en av våre egne som stod for underholdningen. Anders Lundberg er en meget erfaren og habil naturfotograf. Under tittelen: Tett på. Med kamera i naturen uten å forstyrre tok han oss med på en reise først og fremst her til lands, men også til fjernere himmelstrøk. Han fortalte om måten han jobbet på og om etikken bak bildene. Hensynet til naturen kommer alltid først.
Vi fikk være med til hans andre hjem, Filefjell, der vi fikk se fugler, dyr og planter i sitt rette miljø. Anders bruker mye stativ og har 24 – 70 mm som sitt favorittobjektiv. Selvfølgelig er det situasjoner som krever litt kraftigere skyts, objektiv på forskjellige trinn opp til 500 mm.

Som den eksperten han er, viste han oss sjeldne planter som vi knapt har hørt om. Skredmjelt var en art som kun vokser tre steder i verden. Ett av stedene er i vårt eget land, nemlig Ryfylke. Slimsopp eller safranullkule er en annen sjeldenhet som er en mellomting av planter og dyr. De millimeter små kulene hadde han fotografert på Stord.

Når han fotograferer landskap, er han opptatt av linjer og former. Han presenterte elver med lang lukkertid, nøytralt gråfilter og stativ. Hele tiden understreket han betydningen av lyset. Vi fikk også se bilder fra lokallagets fellesturer til Runde med fugler, Øygarden med bl.a. oter og Dovre med selvfølgelig gode moskusbilder. 

Vi ble med til Svalbard hvor vi fikk se reinsdyr, polarrev, isbjørn og hvalross for å nevne noe. Hans siste prosjekt var Yellowstone Nasjonalpark der han viste oss blant annet oter, hjort, trompetsvaner, rev og bison. Alt i alt en flott kveld med stor spennvidde og svært gode og interessante bilder for de 22 fremmøtte Dette kan du Anders.

 

Oddmund Lunde

Foto: Anders Lundberg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar