søndag 21. august 2016

Høstens første tur går til Skogsøy i Øygarden


Foto: Liv-Randi Lind.

høstens første tur i regi av Biofoto Hordaland går til Skogsøy i Øygarden søndag 28. august. Vi møtes ved Langholmsundet kl 11.

Kjørerute: Følg skilting til Sotra/Øygarden, følg hovedveien nordover i Øygarden, ta av til venstre mot Kollsnes og Herdlevær. Skogsøy er øya før Herdlevær. Kjør over første bro til Skogsøy (over Breiviksund) og videre til rett før broen til Langholmsundet. Vi satser på å finne parkering før broen over Langholmsundet. Derifra går det sti på nordsida av Skogsøy, mot sørvestre deler av øya.

Hva kan vi se?
Skogsøy har en variert natur med veksling mellom plantefelt, kystlynghei, myr, strandberg og poller. Kystlynghei er en rødlistet naturtype, og røsslyngen er i sin flotteste blomstring nå. Vi kan forvente lilla landskaper. Den flotte klokkelyngen er nok også i blomst, med sine store rosa, poseformete blomster. Skogsøy er kjent for sitt rike fugleliv, og det er mye trekkfugl i området nå. 

Egnet utstyr
Vidvinkel eller makro til planter, tele til fugler, gråfilter til havet.

Starten er satt til kl 11 så dere som har litt lenger kjøretur kan komme. Nå er vi klar til å begynne igjen, håper å se dere alle.

mvh Anders Lundberg
Mobil 915 87014

PS Husk også første møtet onsdag 14. september med Roy Mangersnes. Dette blir en pangstart med en av de største i Norge. Han er klar for Bergen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar